TOCN

 

Årets TOCN- treff var lagt til Gol helga 09.-11.06.17. For de som lurer; TOCN står for Tesla Owners Club Norway. Og det er ikke hvilken som helst klubb! Faktisk verdens største Teslaklubb med 1500 betalende medlemmer. Klubben har 10 000 venner på egen facebookside og er Norges tredje største bilklubb. Så det så!

Årets landstreff var det tredje av sitt slag i TOCN. Det første treffet var på Lillehammer i 2015, deretter i Flåm i 2016 og i år altså på Gol. Det kom Teslaeiere fra alle kanter av landet, og på Glympse kunne man logge seg inn og om ønskelig følge med andre på ferden mot møtestedet. Den lokasjonsbaserte nettjenesten Glympse er ypperlig å bruke når du vil dele posisjonen din med andre over en periode. Noen Tesla- venner hadde lengre reiserute enn andre, –  ivrige Teslafolk kom sogar den lange vegen helt fra Tromsø.

 

Selve treffet var lagt til Pers Hotell på Gol, og de fleste overnattet her under oppholdet. Deltagerne bodde likevel litt ulikt i egnen slik det passet den enkelte, flere blant annet på camping. Mellom 50-60 deltagere, store og små, kom i ca 30 Teslaer, og slikt ble jo lagt merke til i vesle Gol sentrum. Dog ikke lydmessig, selvsagt.

Fellesinteressen er Tesla. Her var alt fra «gamle» sorten biler fra så langt tilbake som 2013! til en kemeleonfarget, nyfoliert Tesla som skiftet look hele tiden,- alt etter lys og vinkel bilen ble betraktet fra. Noen drog campingvogn, andre i sin Model X var utrustet med med helt ny oppbevaringsboks påmontert bak på hengerfestet. Landstreffet ville alle ha med seg der aktivitetene sto i kø.

Renhold og bilpleie er en vitenskap for mange Teslaeiere. Vi overlater ikke rengjøringen til hvilken som helst vaskehall! Her er det  «håndarbeid» som gjelder. Swissvask hadde derfor demonstrasjon og utstilling av vaske-/ og pleie- produkter i kjelleren på Pers. Og her var det mer enn én omgang med kluten som gjaldt, kan vi fortelle.             Men … med et slikt godt grunnlag skal vedlikeholdet være veldig enkelt.

Under frokost samt felles middager på kveldene var det god tid til å treffe gamle og nye bekjente og utveksle nytt. Programmet for helgen var både av det rolige og mer aktive slaget. Innledningsvis ble årsmøte med valg avholdt … noen kommer og noen går. Familiemedlemmer og andre deltagere uten stemmerett, kunne da for eksempel benytte Tropicana badeland på hotellet.

 

Kolonnekjøringen til Hemsedal med påfølgende «minirally» og autoslalåm på bane var en høydare under treffet.

Kortésjen til Hemsedal ble ledet an av hotellsjef Per i en staselig, eldre Rolls-Royce. Rolls’en måtte selvfølgelig fylle bensin før den langt om lenge ble klar for start 🙂 I rallyet kunne alle som ønsket, konkurrere mot seg selv eller andre på tid. Utfordringen var et 201- meters løp i motbakke med innlagt venstrekurve. Grus i starten av strekket gjorde nok starten litt trå.

At det ble vår egen nye S P100D som gikk av med 1.premien … og 2.premien 😉 i rallyet var vel kanskje ikke så uventet,- men tiden da mann: 5,83 sekunder!! kom sønnen i huset over streken med. De gamle var altså ikke eldst denne gangen. Far, i sitt forsøk med samme bil, endte på respektable 6,17 sekunder. Han måtte derfor se seg slått av avkommet med 0,34 sekund. Jr. slo derved også den to uker gamle banerekorden som lød på vel 10 sekunder …  og den var det en Mercedes som hadde hatt, fikk vi vite.                                                                                           Vel, alle Teslaene slo for øvrig den rekorden, da den svakeste passeringen var på 8,08 sekunder.

Og ikke nok med den pallplasseringen:

På den uhøytidelige Tesla-Quiz’en på Kahoot! stakk i tillegg mor og far i familien av med 2. og 3. premien bare slått av Thilo som hadde kommet hele vegen fra Tromsø. Seieren var ham derfor vel unt! Det var i hvertfall godt å vite at familien ikke har det bare i høyrefoten 😉

Iblandet badeturer på Tropicana badeland, innføring i ZapTechs ladeboks, opplæring av vask og stell av bilen av profesjonelle med Swissvax, sosialt samvær, samt vareutstilling av det mer private slaget, så gikk timene og dagene fort. Veldig overraskende fikk vi under treffet også et svært hyggelig og oppmuntrende nettinnslag med personlig hilsen til TOCN fra «over there»…

 

Og så ble det aften…

Tesla- gjengen samlet seg i en privat del av hotellet etter middag på lørdagskvelden. Foruten at vi i familien tok noget brydd for oss av premiefatet, bidro datteren live med dedikert underholdning av både pop og jazzpreget art. En helt egen ”Tesla-låt» ble urfremført under minikonserten hennes…kanskje sangen blir en gjenganger på treffene?

 

Avreisdagen søndag kom med sol og allerede da idéer om hva og hvor neste års treff kunne samle oss. Hm…Norge har mange vakre steder, ikke minst i vårt eget fylke Møre og Romsdal.

Vel overstått landstreff og god tur hjem!

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Det ser ut som om dere har hatt et kjekt og innholdsrikt treff. Tenker det vr en del oppsperrede øyne lngs ruten når kolonnen suste avgårde 🙂

    1. Ja, veldig kjekt med masse Teslaer og Teslafolk!
      Gamle og nye bekjentskaper…
      Men ikke så mange mennesker med store øyne å se 🙂 Tror at de er litt blaserte på Gol;? vant som de er med ymse biltreff der. Men da vi med kun 1, én bil, var innom Eidsfjord for lading på veg videre til Bergen,ble vi omringet av utenlandske turister som «lå» inn i bilen vår for å fotografere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.