EUROPEAN SUPERCHARGER RALLY

Påske! Utfartstrang! Ut på hjul! Får lyst å vise dere noen retrobilder fra 2015 av vår første utfart til Europa med 3 Teslaer. Trip’en ble gjort i juli-15. Til sommeren blir det altså to år siden. Times roll …

Vel… det startet med at vi meldte alle 3 Teslaene på Teslas European Supercharger Rally 2015! Rallyet fra 2.-4. juli var i anledning av at alle Teslaer hadde gått, eller rettere sagt rullet 1 Billion Miles. Rallyet startet for vårt vedkommende hjemmefra Ålesund og med «offisiell utsjekk» hos Tesla Skøyen/ Oslo klokken 12 den 2.juli. Vi fikk først en hyggelig velkomst i butikken på Skøyen. Der ble bilene utstyrt med postere og vi med T-skjorter og Tesla- nistebokser fulle av snadder til turen vår!

Oslo-Skøyen

Butikk

Servicesenter

Drammensveien 130

0277 Oslo

Norway

Vi var i siste puljen ut fra Skøyen… første gang for oss ut i den store verden med tre elektriske biler. Reiseruta gjennom Danmark og Tyskland var klar, – bare å følge superchargerne! Målet for rallyet var Teslas European HQ i Amsterdam om 2 døgn. Og til vår opplysning: ikke noe press, men det ville være dumt av oss å komme for seint til festen som begynte klokken 18 om kvelden den 4.juli! ( USA’s nasjonaldag).

På de geniale og superraske Superchargerne,-  ladestasjonene eksklusivt for oss Tesla-eiere, ladet vi gratis hele vegen til Amsterdam. Poenget med å sende oss avgårde i puljer var for å hindre kødannelse ved ladestasjonene. Så det gikk fint. Under lading fikk vi sosialisert oss og bli kjent med andre «rallykjørere» ute i samme ærend.

Innom Tesla i København for sosialisering og med et ivrig fototeam på slep. Disse to karene fant det interessant å følge oss av en eller annen grunn. Til høyre kjekke Peter fra Tesla Oslo.

Og hvorfor ikke hjelpe til som intervjuer når man er i nærheten…

Noen likte bedre å slappe av på taket

Apropos høyde;) her var det vi overnattet i København

Etter en god natts søvn; alle klare for en ny, fin dag på vegen mot målet

Og så….. etter nok et døgn på farten via Hamburg ankom vi

Tesla Amsterdam Zuid-Oost

Burgemeester Stramanweg 122

1101 EN, Amsterdam

Nederland

Kvelden kom. Og FOR en velkomst ved Teslas hovedkontor i Amsterdam! Tesla-kjørere fra alle kanter av Europa ble tatt i mot på rød løper på det store, men likevel utrolig intime treffet som arrangørene hadde laget til. Vi ble tatt i mot og bilene ble tatt i mot og parkert for oss. Vi ble fotografert, traktert, taler ble holdt, vi fikk musikalsk underholdning og rikelig anledning til å møte likesinnede fra Norge og hele Europa.

Alle gjester; familier, par, venner; Tesla-folk fra hele Europa fikk samme dedikerte velkomst

Mye bra å smake på…

… og titte på… skulle det forresten være noe i Tesla- shoppen?

Disse bildene er altså fra HQ den aktuelle kvelden i juli-2015. Her foregikk endel ferdigmontering av Teslaer på den tiden i disse lokalene. Men høsten samme år åpnet Elon Musk (CEO Tesla) Teslas nye bilfabrikk i Nederland, nærmere bestemt i Tilburg som er 10 km fra Amsterdam. Nå er det i Tilburg de fleste Model S-ene til det europeiske markedet ferdigstilles. Norge og Sveits er unntakene da vi og sveitserne får bilene direkte fra Fremont, USA. Bilene bygges imidlertid ikke fra grunnen av i Tilburg. Når de nesten-ferdige bilene ankommer Nederland i containere, mangler de motor, bakaksel, batterier og programvare.

Nei nå er vi slitne, dere. Langt Rally. Lange dager. Snart leggetid…

Før vi forlot eventet fikk alle Tesla- eierne bilene sine kjørt fram, rene og nyskinnende 🙂 og vi dro til hotellet for å hvile ut,- superfornøyde!

Neste dag….

Takk for oss  Tesla Amsterdam!

 

 

 

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Gratulerer med flott blogg! Nå er vel ikke jeg akkurat i målgruppen, en skarve Skodakjører, men interessant og morsomt å lese likevel ?
    En livsstil hele familien deres er med på, sikkert herlig å suse gjennom Europa i slike doninger, og kjekt å få nye bekjentskaper med felles interesser.
    Følger med på ferden fra sofaen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.