PATOS LOGOS PREJUDICIUM

Starten på april, dere. Våren er i anmarsj! Da får vi utfartstrang vi damer og vil så klart på vegene og lufte bilene våre. Eller … er det ikke slik?

Damer og bil… hva er greia? Kun snusfornuft! Da er vi der med én gang med «praktisk framkomstmiddel»- preiket vårt, «komme seg fra A til B» – snakket, familiebudsjettet og all den usexy argumentasjonen vi bare kan klare å finne på. Når det gjelder vesker, sko, sofa, dil-dall og venninneturer til Praha derimot…

Hvorfor styres vi  damer så ensidig av fordommer, fordekt som fornuft  når det kommer til temaet bil? Har vi greie på det vi snakker om?

Mannen derimot lar følelser styre bilkjøpet. Får Mannen for eksempel ikke tak i bilen med den rette fargen, ender han opp med å la være å kjøpe den bilen. Snakker vi bil er altså den tradisjonelle kjønnsrollen snudd helt på hodet: Mannen er proppfull av følelser. Kvinnen er derimot bare propp.

 

Hvorfor lar ikke Kvinnen seg også friste av bil i større grad…

Bestemor Duck gjorde det. Clara Jane Bryant, sistnevnte selvsagt mest kjent som fru Henry Ford, gjorde det. Kjørte elektrisk, vel. Det burde være den mest naturlige sak i verden for kvinner også i dag,- i  Norge, i verdens ledende elbil- land. Er vi ikke like åpne, innovative, fleksible eller miljøbevisste som menn? Hvorfor kjører så mange damer av gammel vane rundt i fossilbiler? Og hvorfor stopper vi mennene våre når de ønsker å kjøpe elektrisk bil til familien?

I de norske familiene der elektrisiteten/ hybriden er innført, viser det seg at det er Nissan Leaf  som er, unnskyld uttrykket, «konebilen». Mennene stikker av med Teslaen. Dette kom fram da Norsk elbilforening nylig hadde en undersøkelse blant medlemmene sine. Kun 4,4 prosent av de damene som i det hele tatt svarte på undersøkelsen, oppga at det er de, altså damene, som kjører mest familiens Tesla.

Damer! Det er fullt mulig å ha to ting i hodet samtidig. Det er vi gode på vanligvis. Men kanskje  ikke når det gjelder bil. Følelser og fornuft kan forenes. Sett dere inn i sakene, i hvert fall litt, før dere avviser elbiler kategorisk. Ingen sier at det bare er lett. Og man kan oppleve at bilselgere  ikke alltid er så interesserte i å verken prate om eller selge elbiler faktisk. Men les, søk kunnskap. Og etterspør hjelp på elbilområdet. For hjelpen den fins. Men mer om det siden…

 

 

Please follow and like us:

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.